top of page
pr tatasteel6.jpg

onze motto is: dat wat onmogelijk lijkt, vaak wèl mogelijk blijkt

onze missie

‘Wij komen op voor een gezonde en schone leefomgeving voor mens, dier en natuur in de breedste zin van het woord. Ook voor hen die hun stem niet zelf kunnen laten horen. Voor deze generatie en toekomstige generaties’

pr tatasteel3crop.jpg

Ik ben Antoinette Verbrugge (1959 Terneuzen), oprichter en directeur van de stichting Gezondheid op 1, en daarmee voorvechter van schone lucht en een veilige en schone leefomgeving voor mens, dier en natuur, voor déze en voor toekomstige generaties.

Ik werkte als journalist (radio en schrijvende landelijke en regionale pers) mediator (mediation in strafrechtpraktijk) en coach (firma Goed Genoeg en (biografisch) coach). Ik woon in Wijk aan Zee en ik hou enorm van de zee en de weidsheid van de mooie luchten in alle kleuren van de regenboog.

Daarnaast ken ik ook de dagelijkse praktijk van de ziekmakende uitstoot, stank en herrie van mijn buurman, de staalfabriek Tata Steel. Ik weet dat kinderen niet veilig opgroeien, ben me bewust van de vervuilde duinen, van het gif in de zee en de ontoelaatbaar hoge kankercijfers. Zelf kreeg ik ook klachten. Ik koos ervoor om niet te verhuizen maar om actie te gaan voeren voor verandering.

Met andere strijders deed ik onder andere samen met Bénédicte Ficq tegen de praktijken van Tata Steel.

Ik ben inmiddels alweer jaren ‘full-time actieve burger’ en professioneel voorvechter van een schonere en gezondere wereld. Mijn motto is: dat wat onmogelijk lijkt, vaak wèl mogelijk blijkt.

 

Gesteund door mijn bestuur werk ik samen met betrokken burgers, instituties, buurtraden, theatermakers, commissies, denktanks, juristen, scholen, filmers, inspreek-avonden, politici, journalisten, NGO’s en regionale en (inter-) nationale overheden.

Overal waar ik een kans zie en de mogelijkheid van een podium vermoed, laat ik de stem van Gezondheid op 1 horen door middel van het (mede-) organiseren van acties en campagnes, uitwisselingen en lezingen, samenkomsten en symposia, rechtszaken en rondleidingen.

 

Gezondheid op 1 is een koepel waar omwonenden uit heel Nederland zich bij aan kunnen sluiten om samen de vervuilende industrieën en de (te vaak) falende overheid aan te pakken en in plaats daarvan samen een waarachtig, gezond en groen systeem op te zetten.

Een utopie? Welnee, de revolte is allang begonnen.

De geest is uit de fles, we gaan het samen redden met z’n allen. Alle vervuilers gaan één voor één om, straks wordt er alleen nog maar schoon geproduceerd. Punt!

bottom of page